Βιογραφικά

1Η Θεατρική Μας Ομάδα

 

goumenissa 031 αντίγραφο

ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

Η Στέλλα Μιχαηλίδου είναι άλλοτε ηθοποιός και άλλοτε χορογράφος , σκηνοθέτις, δασκάλα κίνησης, ακροβάτις σε τσίρκο φανταστικό.

Συχνά περπατάει στο δάσος παρέα με ήρωες κλασσικών παραμυθιών που τo ‘χουν σκάσει από το παραμύθι τους και αναζητούν καινούργιες περιπέτειες.

Συνεργάζεται με προληπτικές μαύρες γάτες, μυρμήγκια που αγαπούν την ποίηση, γράμματα του αλφαβήτου που θέλουν να αλλάξουν τη σειρά τους, παραχαϊδεμένα γαϊδουράκια που λατρεύουν την κηπουρική και πλάσματα που ερωτεύονται πρώτη φορά.

Επίσης συνεργάστηκε με Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης, το Κ.Θ.Β.Ε. τα ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Πατρών, Βέροιας και Χαλκίδας καθώς και με το Εθνικό Θέατρο.

Από το 1999 μέχρι σήμερα διδάσκει Κινησιολογία στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Έγραψε τα βιβλία:

  • «Περπατώ εις το δάσος» Επόμενος Σταθμός
  • «Το όνειρο του Ρο» Επόμενος Σταθμός
  • «Ιστορίες για μαύρες γάτες» Επόμενος Σταθμός
  • «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» Επόμενος Σταθμός
  • «Ο γάιδαρος ο Μένιος, ο παραχαϊδεμένος» Εν Πλω
  • «Αστριμάλι Ροδολάλι/Μικρές ιστορίες για μεγάλους έρωτες» Εν Πλω
  • «Πολυξένη» Παπαδόπουλος (υπό έκδοση)
Siganidis

Μιχάλης Σιγανίδης

Ο Μιχάλης Σιγανίδης γεννήθηκε στις 28.8.1958 στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από την Προύσα, την Κρήτη και τη Σιάτιστα. Γράφει μουσική και στίχους. Παίζει κοντραμπάσο και κιθάρα. Από τους εκφραστές της “αποδομητικής” τραγουδοποιίας και του μουσικού κολάζ στην Ελλάδα. Συνθέτει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο ( “Τέλος” του Sam. Beckett, σκην. Φούλης Μπουντούρογλου,  “Η βροχούλα”, του Αντώνη Σακελλαρίου, “Το Όνειρο του Ρο”, της Στέλλας Μιχαηλίδου, σκην. της ιδίας , “Θεσσαλονίκη-αρχείο”, του Χρήστου Κεχαγιόγλου,  “Τζίτζικας και μυρμήγκι”, κινούμενα σχέδια του Αλέκου Παπαδάτου, “Ανία”, του Βαγγέλη Μολαδάκη, “Οι Αλλοπαρμένοι” του Τh. Middleton, σκην. Νίκος Χουρμουζιάδης, “Όνος”, του Νίκου Κουμαριά, σκην. του ιδίου, “Μ’ αγαπάς;”, του Γιώργου Πανουσόπουλου, κ.ά.)

Σπουδές:  Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (Δημ. Ξενάριος, Δημ. Θέμελης), Αριστοτέλειο Πανεπεστήμιο Θεσσαλονίκης (Ο.Π.Ε. Νομικής σχολής), Νorthwestern University (Alan Stout), (ακροατής).

Συμμετέχει στα  συγκροτήματα:  “Χειμερινοί Κολυμβητές”, “Primavera en Salonico”, “Φίλοι Μίλτου Σαχτούρη”. Από το 1980 συνεργάζεται με μουσικούς της σύγχρονης  αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής σκηνής στην Ελλάδα και το εξωτερικό ( Σάκης Παπαδημητρίου, Φλώρος Φλωρίδης, Σαβίνα Γιαννάτου, Δημήτρης Πολυζωίδης, Θοδωρής Ρέλλος,Peter Kowald, Γιάννης Μουρτζόπουλος, Τάκης Κανέλος, Κώστας Βόμβολος, Αντώνης Ανισέγκος, Chris Dalgren,  Χάρης Λαμπράκης, Κώστας Θεοδώρου,  Franz Hautzinger,  Δήμος Δημητριάδης, Γιώργος Δημητριάδης, Θύμιος Ατζακάς κ.ά.) και τραγουδοποιούς – τραγουδιστές ( Ηρακλής Πασχαλίδης, Ισίδωρος Παπαδάμου, Βασίλης Νικολαίδης, Γιώργος Μακρής, Σαβίνα Γιαννάτου, Νίκος Παπάζογλου, Αργύρης Μπακιρτζής, Χάρης Καβαλλιεράτος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Παντελής Χατζηκυριάκος, Θωμάς Κοροβίνης, Πέτρος Δουρδουμπάκης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μαριώ ).

Ως Μιχ. Γιαβάσογλου, έχει δημοσιεύσει στίχους και κείμενα στα περιοδικά: “Φεαδέρων”, “Μορμώ”, “Τζαζ”, “Συν και πλην”, “Τζαζ και Τζαζ”, “Γυμνός Οφθαλμός”, “Μηνολόγιο”.

Δίσκοι: “Μικρός αδερφός” (1987), “Το Πρωί και το Βράδυ”, με τον Θοδωρή Ρέλλο (1990), “Το Τραίνο-Φάντασμα Φίλος” (1995), “Μικρές αγγελίες” (1999), “Basse- classe”, με τοΣυγκρότημα Λαμπράκη (2002), “Sabbath lift”, με τοΣυγκρότημα Λαμπράκη  (2006), “Οι Άλλοι”, με τους Φ.Μ.Σ. (2009).

Ενορχηστρώσεις: “Ιχνηλάτες του Ιούρα”, τραγούδια από τις Εβρίδες, με τη Γεωργία Συλλαίου, “Ο Ήλιος και το Φεγγάρι”,τραγούδια από τη Σαμοθράκη, με την Ιωάννα Λημνιού και τον Κυριάκο Στεργίου.

Συνεργασίες: “Τρίο Κροκ”, με τους: Φ.Φλωρίδη, Δ.Πολυζωίδη, “Από το Πάρκο στη Μυροβόλο”, με τους Χειμ. Κολυμβητές, “Γουτού Γουπατού”, με τους: Κ. Βόμβολο, Φ. Φλωρίδη, “Οδός Σανταρόζα”, με τον Β. Νικολαίδη, “Δεν σ’ έχει αρνηθεί”, με τον Ισ. Παπαδάμου,  “Μουσική δωματίων”, με τη Σ. Γιαννάτου,  “23 κόκκινα φώτα”, με τους Χειμ. Κολυμβητές,  “Songs of Another”, με τους “Primavera en Salonico”.

Siganidis delivers a wide-open yet coherent mix of jazz, blues, funk, traditional Greek sounds, electronics, poetry, a sharp social outlook and loads of humor.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΜΒΟΛΟΣ 

Έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 150 θεατρικές παραστάσεις, 3 ταινίες μεγάλου μήκους και αρκετά ντοκυμαντέρ. Συνεργάστηκε κυρίως με το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, την Πειραματική Σκηνή της ”Τέχνης”, το Θέατρο Τέχνης,  τα ΔΗΠΕΘΕ  Πάτρας, Καλαμάτας, Καβάλας , Σερρών, τη Νέα Σκηνή Τέχνης, την Actors Touring Company του Λονδίνου κ.α.

Από το 1994 διευθύνει το συγκρότημα Primavera en Salonico,  το οποίο σε συνεργασία με τη Σαβίνα Γιαννάτου έχει κυκλοφορήσει 8 cd και έχει εμφανιστεί σε όλες τις  χώρες της Ευρώπης , τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ, στον Καναδά, την Αργεντινή, την Αυστραλία κ.α.

Συμμετέχει στο συγκρότημα ”Χειμερινοί  κολυμβητές”. Είναι διδάσκων του Τμήματος  Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Έλενα Ζήκου

 

ΦΩΤΟ ΝΑΝΤΙΑ ΔΑΛΚΥΡΙΑΔΟΥ

ΝΑΝΤΙΑ ΔΑΛΚΥΡΙΑΔΟΥ

Η Νάντια Δαλκυριάδου τελείωσε το 2006 τη Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας  και το 2008 τη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ.. Έχει δουλέψει σε παραστάσεις στο Κ.Θ.Β.Ε , στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, στο Μέγαρο Μουσικής και σε αλλα θέατρα της πόλης. Έχει συνεργαστεί  με τους : Καρμεν Ρουγγέρη, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Ισίδωρο Σιδέρη, Γ. Παρασκευόπουλο, Γλ. Καλαιτζή, Ν. Βουδούρη και άλλους. Συνεργάστηκε με την ΝΕΤ και την ΕΤ3. Κάνει θέατρικό παιχνίδι σε ΑμΕΑ. Ή αλλιώς ….

Η Νάντια Δαλκυριάδου  έχει ένα σκύλο που τον λεν Γορίλα και 400.000 μέλισσες. Τους βάζει θεατές από το 2006, που τελείωσε τη σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας και τους παίζει θέατρο, με μεγάλη επιτυχία. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν συνεργάζεται και με άλλους θιάσους της πόλης ( ναι  ναι έκανε την Κούλα την Κατσικούλα, την Σελεστίνα,το Νορντόστ και πολλά άλλα..). Πιστό κοινό της 50 άτομα με Ειδικές Ικανότητες και παράξενα ονόματα. Συνεργάστηκε και με τη ΝΕΤ  και με την ΕΤ3 και μετά απ αυτήν τους εφαγε το μαύρο σκοτάδι. Αν και δεν την πιάνει το μάτι σας είναι δεινή ξιφομάχος.

Νίκο Ορτεντζάτο

kyriakos foto

 

Κυριάκος Δανιηλίδης 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ (κατεύθυνση Υποκριτικής). Παρακολούθησε σεμινάρια από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες καθώς και εργαστήρια της Δέκατης Θερινής Ακαδημίας του Εθνικού Θεάτρου. Εργάζεται ως ηθοποιός από το 2001 και είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από το 2003. Από το 2002 μέχρι σήμερα, ανήκει στο δυναμικό της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης»: συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Ν. Χουρμουζιάδη, Ε. Βασιλικιώτη, Ν. Αρμάο, Γ. Καλαϊτζή, Σ. Μιχαηλίδου, Β. Γεωργιάδου, Γ. Μόσχο, Γ. Λεοντάρη, Χ. Χατζηβασιλείου κ.α., σε έργα των Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Τσέχοφ, Μπρεχτ, Κεχαϊδη-Χαβιαρά, Βισνιέκ, Μιχαηλίδου, Ουίλλιαμς, Πίντερ, Ντυρενζέ, Πομμερά, Φεντώ, Φρεσέτ κ.α. Συνεργάζεται επίσης με τη θεατρική ομάδα Passatempo. Άλλες συνεργασίες: με το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης (Ελίζα), το Θέατρο Αναζήτηση Θεσσαλονίκης-Θεατρική Έρευνα (Equus), το Θέατρο Ναυς (Κυριακάτικος Περίπατος) και άλλα θεατρικά σχήματα της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (Ξημέρωμα, Παρουσία Β, Χάπι ChangesThe Activists) και σε διαφημίσεις. Δίδαξε θεατρική αγωγή ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 

foto

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής στην Ίρις, πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Σταυρούπολης. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με το θέατρο Σοφούλη, τον Θίασο της Κ. Ρουγγέρη, την ομάδα Πανδαιμόνιο 7, την Ομάδα Jouet, την ομάδα Passatempo και την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης.

Επίσης συμμετείχε ως ηθοποιός στην Β’ φάση του Θεατρικού Εργαστηρίου του Κ.Θ.Β.Ε. , στα πλαίσια του οποίου συνεργάστηκε με τους: Γ.Καλαϊτζή, Ν. Διαμαντή, Peter Gothar, Θ. Αμπαζή, Σ. Λιβαθινό.

 

foto3

ΜΑΡΙΟΣ ΜΕΒΟΥΛΙΩΤΗΣ

Ξεκίνησε ως αθλητής στίβου, αλλά επειδή το θέατρο έχει πολύ τρέξιμο έγινε ηθοποιός. Αποφοίτησε από το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης και έπαιξε σε παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης», του ΚΘΒΕ και άλλων ανήσυχων θεατρικών σχημάτων της πόλης. Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως Ν. Παπανδρέου, Ν. Χουρμουζιάδης, Ερ. Βασιλικιώτη, Χρ, Χατζηβασιλείου, Β. Γεωεργιάδου, Γ. Λεοντάρης, Δ. Κωνσταντινίδης κ.ά. Εργάστηκε με παιδιά με ειδικές ανάγκες, δασκάλους και μαθητές Β΄βάθμιας εκπαίδευσης ως εμψυχωτής θεάτρου και ως performer-κλόουν. Έπαιξε σε ταινίες μικρού μήκους. Καθημερινά δημιουργεί καινούργια παιχνίδια φαντασίας και χορεύει με τη μικρή του κόρη.

ΝΙΝΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΦΩΤΟ

ΝΙΝΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ

Μεγάλωσε στην Καλαμαριά σε ένα σπίτι με αυλή. Σε ηλικία 4 ετών έφτιαξε με τον φίλο της τον Γιάννη κεφτεδάκια από χώμα και τα δοκίμασε, όπως κάθε παιδί της ηλικίας της. Μεγάλωσε σε γειτονιά που είχε μόνο αγόρια κι έτσι σα γνήσιο αγοροκόριτσο έπαιζε ποδόσφαιρο και αυτοκινητάκια μέχρι τα 9, που μετακόμισαν σε γειτονιά που είχε μόνο κορίτσια κι αναγκάστηκε να μάθει λάστιχο, μήλα και να παίζει με κούκλες και κουζινικά… Βαρέθηκε γρήγορα και αποφάσισε να οργανώσει θεατρική ομάδα με τη φίλη της την Ντίνα.

Το «σχήμα» έδινε τακτικά παραστάσεις στο δρόμο και το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι της κυρά Σόφης. Οι παραστάσεις ήταν πολύ συναρπαστικές γιατί διακόπτονταν από διερχόμενα αυτοκίνητα κι ενίοτε από νερό που τους έριχνε η κυρα Σόφη με τον κουβά. Τα χρόνια πέρασαν και η Νίνα σπουδάσε θέατρο στη σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Έκτοτε παίρνει μέρος σε παραστάσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που δε διακόπτονται πια από διερχόμενα αυτοκίνητα.